Έγινε σήμερα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας για το μέλλον του Ασύλου  εκδήλωση τιμής και έμπρακτης αναγνώρισηςτων συμπαραστατών του Ιδρύματος και του Σωματείου.   

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο Καναδός Πρέσβης κος RobertPeckκαι η σύζυγος του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κος Αντώνης Σαμαράς, το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του Γεωργία Σαμαρά, ο τ. Υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κος Ιωάννης Στουρνάρας, ο τ. Διευθυντής του γραφείου του υπουργού και Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κος Άκης Σκέρτσος και η κα Ξένια Παπασταύρου, ιδρυτικό μέλος φιλανθρωπικής οργάνωσης «Μπορούμε!».

Στην ομιλία της, η κα Ιωάννα Ηλιάδη, αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το Άσυλο, στάθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εξυγίανση του Ιδρύματος, για το οποίο τόνισε ότι: «εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια και έλεγχο της διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος  μέσω της εποπτείας της ΕΤΑΔ Α.Ε., διασφαλίζει πλήρως τις θέσεις εργασίας, με την αναπροσαρμογή του μισθολογικού κόστους, στη βάση των επιπέδων των φορέων της γενικής Κυβέρνησης, όπως θα προβλέπεται  στο Σχέδιο Εξυγίανσης.»  

Επεσήμανε επιπλέον, ότιστο νέο νομοθετικό πλαίσιο «υπάρχει πρόνοια για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς σε βάθος χρόνου, καθώς και ότι ανεστάλησαν οι ποινικές διώξεις των μελών του Δ.Σ. για τα χρέη αυτά.»  

Στους τιμηθέντες αλλά και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση δόθηκαν μικρά τεχνουργήματα από τους περιθαλπόμενους σε ένδειξη αγάπης και τιμής. 

Κοινοποιήστε: