Δεκαοχτώ μήνες πριν ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια που τελικό στόχο είχε την αγορά ενός βαν (ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για ΑΜΕΑ) για την ασφαλή μετακίνηση των περιθαλπομένων μας. Σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά μας προβλήματα ήταν –και παραμένουν δυσβάσταχτα– και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έκανε το αίτημά μας σε εταιρείες- χορηγούς σχεδόν να μην ακούγεται, η μοναδική μας λύση ήταν οι δύναμη των φίλων μας.

Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία SMS με την ονομασία “Προσφέρω” σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE-VODAFONE-WIND) για τρεις μόνο εβδομάδες μέσα στο 2015. Tο ποσό που μαζεύτηκε ήταν 25.957 €, εξαιρετικά μεγάλο για τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά σχεδόν το μισό από αυτό που χρειαζόμασταν ακόμα και για ένα μεταχειρισμένο βαν που θα έπρεπε στη συνέχεια να μετατραπεί ειδικά για ΑΜΕΑ. Η αρχή όμως είχε γίνει!

Έτσι μόλις τελείωνε η εβδομάδα που είχε ενεργοποιηθεί η υπηρεσία “Προσφέρω”, τα τηλέφωνα, των φίλων μας που έψαχναν άλλους τρόπους για να μας κάνουν κατάθεση στους λογαριασμούς μας, ήταν αμέτρητα. Στην τελική ευθεία μπήκαμε με την βοήθεια της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, της μαθητικής κοινότητας Λυκείου της σχολής Μωραΐτη και του χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ μας.

Σήμερα που η πόρτα του ιδρύματός μας άνοιξε και το λεωφορείο μπήκε μέσα, σήμερα ξεχάσαμε μεμιάς τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίσαμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτήν την μαγική στιγμή. Θυμόμαστε μόνο όλους αυτούς που μας βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας:

-Την επώνυμη Κυρία που ήρθε στο Άσυλο Ανιάτων δακρυσμένη και μας άφησε μια επιταγή.

-Τις δυο αδελφές που σε καιρούς δύσκολους μας έδωσαν όλα τα χρήματα που είχαν κληρονομήσει από τον αδελφό τους.

-Το ζευγάρι που παντρεύτηκε και αντί για δώρα ζήτησε από τους καλεσμένους του να μας κάνουν μια δωρεά.

-Τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και ακόμη περισσότερο τους συμβούλους του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. 

-Την κα Σταυρούλα Παναγιωτάκη και την AthensVoice που  στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και για όλους αυτούς τους μήνες και μερικές φορές αγχωνόταν πιο πολύ και από εμάς.

Και τόσους μα τόσους άλλους ανθρώπους  που έκαναν το όνειρό μας δικό τους!

Από το ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας μέχρι και την ώρα που ήρθε στολισμένο με τον κόκκινο φιόγκο του μας χαρίσατε εξαιρετικά συγκινητικές και έντονες στιγμές.

Σας ευχαριστούμε για το υπέροχο δώρο που μας κάνατε αλλά πιο πολύ σας ευγνωμονούμε που σταθήκατε δίπλα μας!

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να είναι καλοτάξιδο το βαν μας και να οδηγήσει τους επιβάτες του σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας!

Κοινοποιήστε: