Αθήνα, 31 Μαρτίου 2022 – Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη το Άσυλο Ανιάτων έλαβε μία ακόμη σημαντική δωρεά από την Τράπεζα Τροφίμων, η οποία καλύπτει τις βασικές επισιτιστικές ανάγκες των 140 περιθαλπόμενων. Πιστή στη δράση της για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης των τροφίμων, προσφέρει τρόφιμα προς το Άσυλο Ανιάτων, με βαθύ αίσθημα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Οι άνθρωποι της Τράπεζας Τροφίμων στηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια με συνέπεια και σταθερότητα το Άσυλο Ανιάτων, συνεισφέροντας στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της σίτισης των περιθαλπόμενων του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Εδώ και 25 χρόνια, η Τράπεζα Τροφίμων φροντίζει και προσφέρει καθημερινά σίτιση σε διάφορους φορείς και δομές που έχουν ανάγκη όπως γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα απεξάρτησης, φορείς υποστήριξης μεταναστών, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, συσσίτια και εκκλησίες. Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με την ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τη μεγάλη σπατάλη που παρατηρείται, η Τράπεζα Τροφίμων έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με την συγκέντρωση και αναδιανομή των τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Η κα. Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά: «Για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι της Τράπεζας Τροφίμων, άνθρωποι με ενσυναίσθηση και απεριόριστη διάθεση προσφοράς, μας φρόντισαν με μία πολύτιμη για εμάς δωρεά. Ευχαριστούμε από καρδιάς αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που είναι πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, και τους συγχαίρουμε για το σημαντικό και σιωπηλό έργο τους προς την κοινωνία και τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας».

Σχετικά με τη Τράπεζα Τροφίμων

Η Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 από τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο ως ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο κοινωφελές ίδρυμα και είναι ο 1ος φορέας στην Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Από την ίδρυσή της, εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), φέρνοντας στην Ελλάδα το πρότυπο και την δομή των υπολοίπων Τραπεζών Τροφίμων της Ευρώπης.

Κοινοποιήστε: