Σε ποινές πολλών μηνών φυλάκισης (21 και 30 μήνες αντίστοιχα) με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου, καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος Συνδικαλιστικού Σωματείου του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και του Ασύλου Ανιάτων.

Η καταδίκη τους αφορά σε δηλώσεις προς δημοσιογράφους,  τις οποίες είχαν αναπαράγει πολλά μέσα ενημέρωσης,  για δήθεν εσκεμμένη κακοδιαχείριση του Ασύλου Ανιάτων και του Ιδρύματος Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων από την τρέχουσα Διοίκηση. Ως ψευδείς επίσης αποδείχθηκαν  οι καταγγελίες των καταδικασθέντων για κακή ποιότητα νοσηλείας και  σχέδια ξεπουλήματος της περιουσίας των Οργανισμών.  Το δικαστήριο δέχθηκε ότι εν γνώση τους, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, διέδωσαν ψεύδη,  ικανά να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη των μελών της Διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων.

Στους καταδικασθέντες αναγνωρίσθηκε, μόνο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Διοικήσεις του Ασύλου Ανιάτων και του ΙΠΧΠ εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες από τα μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.  

Το Άσυλο Ανιάτων και το ΙΠΧΠ φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους περισσότερους από 170 ασθενείς,  ενώ στους Οργανισμούς εργάζονται περίπου 110 εργαζόμενοι.

Η Διοίκηση του Ασύλου, το οποίο έχει πολύ σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και της απαξίωσης της ακίνητης περιουσίας του, έχει καταθέσει από τα τέλη του 2014, ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξυγίανσης προς το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και αναμένει την έγκρισή του.

Κοινοποιήστε: