Περίπατος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Μνήμη και Αισθήσεις

 Πώς μυρίζουν τα φυλλώματα της λεβάντας; Τι ήχους παράγουν τα δάχτυλά μας όταν αγγίζουμε τα πλήκτρα του μεταλλόφωνου; Πώς το φως μπορεί να μας οδηγήσει σε διαδραστικές διαδρομές και να ξυπνήσει τις αισθήσεις μας;

Το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Alzheimer Athens διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά ένα δημιουργικό, ψυχαγωγικό περίπατο για ανθρώπους άνω των 65 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη μνήμη τους.

 Ένα πλήρες πρόγραμμα νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης που θέτει σε λειτουργία την αφή, την οσμή, την όραση και την ακοή.

Μέσα από την συνέργεια και κινητοποίηση του Ιδρύματος και του Ασύλου Ανιάτων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή μας.  Οι ωφελούμενοί μας είχαν την δυνατότητα να εμπλακούν και να συμμετέχουν σε ασκήσεις μνήμης σε συνδυασμό με σωματική δραστηριότητα, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να περιηγηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μία πληθώρα συναισθημάτων κατέκλισε το χώρο και οι άνθρωποί μας με χαρά αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Η εκδήλωση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πρόσφερε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό προς όφελος όλων.

Κοινοποιήστε: