Εορταστική συναυλία εν όψει των Χριστουγέννων με την ευγενική συμμετοχή σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και τα εγκαίνια έκθεσης χειροτεχνημάτων της Ομάδας Εργασιοθεραπείας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Άσυλο Ανιάτων (Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη).

Οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. κ. Λυδία Αγγελοπούλου (μέτζο σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Σταμάτης Μπερής (τενόρος) και η μαέστρος και σοπράνο κ. Νατάσα Αγγελοπούλου, ερμήνευσαν κλασικά έργα όπερας και οπερέτας καθώς και έργα Ελλήνων συνθετών και δημιουργών του είδους.

Τη συναυλία παρακολούθησαν φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Ιωάννα Ηλιάδη (Πρόεδρος), Έφη Στυλιανέα (αντιπρόεδρος), κ. Στέλιος Χριστονάκης (αντιπρόεδρος), Κωνσταντία Αφουξενίδη (Γραμματέας), Έφη Σαρτζετάκη (μέλος), Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος (μέλος), καθώς και φίλοι του Ασύλου Ανιάτων.

Για να μην περιοριστεί στην σημερινή εορταστική εκδήλωση η θεραπευτική επίδραση των ήχων της μουσικής στους φιλοξενούμενους του Ασύλου Ανιάτων, τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» χορήγησαν στο Άσυλο Ανιάτων ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά πλήρους στερεοφωνικής εγκατάστασης μουσικής, που θα μεταδίδεται σε όλους τους χώρους φιλοξενίας και

δραστηριότητας.

Η έκθεση και διάθεση των έργων εργασιοθεραπείας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους του Ασύλου να παρουσιάσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες στους επισκέπτες και φίλους του Ασύλου.

Προϊόντα της εργασιοθεραπείας, η οποία γίνεται καθημερινά με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού, τα έργα φιλοξενούμενων, που εκτίθενται και διατίθενται προς πώληση, περιλαμβάνουν κεντήματα, πλεκτά αξεσουάρ ένδυσης, κατασκευές, χειροποίητες κάρτες, πετσέτες, λινοσκεπάσματα, χειροποίητα σουπλά και σουβέρ, χριστουγεννιάτικα στολίδια κλπ (έναν πλήρη κατάλογο των χειροτεχνημάτων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ασύλου Ανιάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.asylonaniaton.gr).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό σε όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Προλογίζοντας την εορταστική εκδήλωση η πρόεδρος του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων κ. Ηλιάδη τόνισε  ότι η διοίκηση αντλεί δύναμη από τους ασθενείς του Ιδρύματος για να συνεχίσει να αγωνίζεται για να διατηρήσει σε λειτουργία το Κοινωφελές Ίδρυμα με την μεγάλη προσφορά και το ιδιαίτερα σημαντικό έργο ενώ η αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Στυλιανέα συμπλήρωσε ότι «η κοινωνία είναι πηγή θαλπωρής για τον άνθρωπο» και ότι «ο σεβασμός του ανθρώπου από τη γύρω του κοινωνία είναι στοιχείο κρίσιμο του ηθικού πολιτισμού».

Τις ημέρες των εορτών, ας μην λησμονούμε: Κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από συντροφικότητα. Για αυτούς η παρουσία μας και η προσφορά μας είναι τα πολυτιμότερα δώρα.

Κοινοποιήστε: