Η Ε.Σ.ΑμεΑ, με επιστολή της προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου, ζητάει τον προγραμματισμό ενός σχεδίου συντονισμένων ενεργειών με την δική του εποπτεία και παρακολούθηση για να προστατευτεί η λειτουργία του ιστορικού και μακροβιότερου προνοιακού ιδρύματος του « Ασύλου Ανιάτων».

Το «Άσυλο Ανιάτων», που έχει κλείσει έναν αιώνα ζωής φιλοξενώντας στους χώρους του δια βίου άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, κινδυνεύει τα τελευταία δύο χρόνια ανά πάσα ώρα και στιγμή να βάλει οριστικά λουκέτο. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. τονίζει ότι οι συνέπειες θα είναι δραματικές και ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους και κυρίως για συμπολίτες μας με βαριές κινητικές, νευρολογικές και πολλαπλές αναπηρίες, οι οποίοι μετά από δεκαετίες ζωής στο «Άσυλο Ανιάτων» θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο

Στο έγγραφο της Ε.Σ.ΑμεΑ. επισημαίνονται τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του «Ασύλου Ανιάτων» σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που χτύπησε πρώτα και κύρια τον διαχρονικά υποχρηματοδοτούμενο τομέα της Πρόνοιας. Ως εκ τούτου η Πολιτεία έχει την βασική και κύρια ευθύνη για την προστασία του Ασύλου και των πιο αδύναμων πολιτών της που διαβιούν σε αυτό.

Οι λιγοστοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, Τα ασφυκτικά χρέη του Ασύλου Ανιάτων προς τους ασφαλιστικούς φορείς και την εφορία οδηγούν αναπόφευκτα στη διακοπή λειτουργίας του. Μόνο ο  βεβαιωμένος φόρος ακίνητης περιουσίας ύψους ανέρχεται στα  τρία εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2010-2013!! Το ίδρυμα αδυνατεί να εισπράξει ενοίκια από τα ιδιόκτητα ακίνητα λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα χρέη είναι ασφυκτικά ακόμα και προς τις φαρμακευτικές εταιρείες με αποτέλεσμα την αδυναμία προμήθειας φαρμάκων για τις ανάγκες των περιθαλπόμενων. Οι οικονομικές υποχρεώσεις του Ασύλου προς τρίτους οδηγούν κυριολεκτικά στο ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ αναμένει από τους αρμοδίους εκείνες τις ενέργειες που θα αποτρέψουν το κλείσιμο του Ιδρύματος

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Κοινοποιήστε: