Η Μεγάλη Μικτή Στοά Ελευθεροτεκτόνων Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που πέραν του πολιτιστικού και φιλοσοφικού χαρακτήρα του, σκοπό έχει την παροχή ηθικής ή υλικής βοήθειας σε πάσχοντες και αναξιοπαθούντες, καθώς και την με κάθε τρόπο προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προς όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας  των πολιτών γενικότερα.

Αρωγοί του έργου μας, μας προσέφεραν μια δράση δημιουργικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους του Ιδρύματός μας. Πιο συγκεκριμένα, ένα συνδυασμό εικαστικής έκφρασης με ζωγραφική, κολάζ, τρισδιάστατες δημιουργίες, γλυπτά πηλού και πλαστελίνης, κάτω από ένα κοινό θέμα το: «Όσα δημιουργεί η καρδιά».

Η ομάδα τους,  6 – 7  άτομα εμπεριείχε, καθηγητές σε τάξεις ΑΜΕΑ, απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών, γραφίστες, εικαστικούς  και ψυχολόγους.

Η ημερίδα στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία καθώς αποτύπωσε στον καμβά τον εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου που σκοπό έχει να αποδείξει σε όλους μας πως ό,τι δημιουργεί η καρδιά και η αποδοχή, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μόνο το Kάλλος και πως η έκφραση μιας ψυχής που είναι γεμάτη φως, προβάλει μόνο τις όμορφες όψεις των ανθρώπων!

Κοινοποιήστε: