Το Άσυλο Ανιάτων σας προσκαλεί από 21 έως 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη του Χριστουγεννιάτικη Γιορτή – Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του στην Κυψέλη.  Πρόκειται για την εκδήλωση που οι περιθαλπόμενοι περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία γιατί έχουν την ευκαιρία να γίνουν γιορτινοί οικοδεσπότες, να υποδεχτούν με γλυκά τους καλεσμένους και να διαθέσουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους. Καθημερινά, μεταξύ 10:00-17:00, ο προαύλιος χώρος του Ασύλου Ανιάτων μεταμορφώνεται σε μία χαρούμενη γιορτινή γειτονιά, όπου μικροί και μεγάλοι, μαζί με τους περιθαλπόμενους, μπορούν να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, να ακούσουν χριστουγεννιάτικες μουσικές και να γευτούν γιορτινές λιχουδιές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφορετικές δράσεις κάθε μέρα που φέρνουν τη χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων. Φέτος, η σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η μέτζο σοπράνο, κυρία Λυδία Αγγελοπούλου θα συντροφεύσει τον κόσμο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ παραδοσιακές μουσικές θα ακουστούν και από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, το Σάββατο 21.12, θεραπευτικά αλογάκια θα επισκεφθούν τους ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων για να τους βοηθήσουν στην ανάρρωσή τους.

Βέβαια, πρωταγωνιστές παραμένουν οι περιθαλπόμενοι, οι οποίοι με μεράκι και πολλή αγάπη ετοιμάζουν τα έργα τους όλο τον χρόνο στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης και τα διαθέτουν στο Bazaar. Στο Εντευκτήριο και τον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα, πολλών ειδών κεντήματα, πάνινες τσάντες και πολύχρωμα πορτοφολάκια, αρωματικά πουγκάκια με βότανα και γούρια για την καινούργια χρονιά.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.12.2019 

07.00 – 11.00 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων
10.30 Carousel Miniature Horses – θεραπευτικά αλογάκια μινιατούρες 
10.45 – 11.30 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων 
11.30 Βυζαντινή Χορωδία

// Πρόγραμμα Δράσεων στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.12.2019 

11.30 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Λυδία Αγγελοπούλου (ΜΕΤΖΟ ΣΟΠΡΑΝΟ), την κ. Κάτια Πάσχου (ΣΟΠΡΑΝΟ), τον κ. Σταμάτη Μπέρη & κ. Ανδρέα Καραούλη (ΤΕΝΟΡΟΥΣ) και στο πιάνο ο Μαέστρος, κ. Δημήτρης Γιάκας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23.12.2019

10.30 Χριστουγεννιάτικη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, με συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων.
12.00 Επίσκεψη μαθητών του “Neue Schule Athen”

Κοινοποιήστε: