Αθήνα, 15 Ιουνίου 2022 – Το Άσυλο Ανιάτων απέκτησε ένα νέο αμαξίδιο θαλάσσης, το οποίο αποτελεί ευγενική δωρεά της εταιρείας παραγωγής J. K. PRODUCTIONS, με στόχο να προσφέρει στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στη θάλασσα. Η δωρεά από την εταιρείας παραγωγής J. K. PRODUCTIONS πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση κάποιων γυρισμάτων που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ. 

Με το ειδικά διασκευασμένο αμαξίδιο θαλάσσης, οι ένοικοι του Ασύλου θα μπορούν να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο. Οι επισκέψεις των περιθαλπόμενων στη θάλασσα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος θαλάσσιων μπάνιων, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, παράλληλα με ποικίλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου, ψυχαγωγίας και άθλησης. Συγκεκριμένα, οι ένοικοι του Ιδρύματος επισκέπτονται την παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας, η οποία είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια. Η παραλία διαθέτει ειδική διαδρομή που οδηγεί σε ράμπες με ειδικό κάθισμα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες για να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι. 

Η Προέδρος του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παραλάβαμε ένα νέο αμαξίδιο θαλάσσης που θα προσφέρει στους περιθαλπόμενους του Ασύλου το δικαίωμα της εύκολης και ισότιμης πρόσβασης στη θάλασσα. Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Καραγιάννης και ΣΙΑ Ε.Ε., τον κύριο Γιώργο Καραγιάννη προσωπικά καθώς και τον παραγωγό και φίλο μας κύριο Γιώργο Λύγγρη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη του έργου μας. Η δωρεά τους αποτελεί ένα δώρο πολυπόθητο, το οποίο θα διευκολύνει το καλοκαιρινό μπάνιο των περιθαλπόμενων στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και θα αποτελέσει για εμάς μία όμορφη ανάμνηση των γυρισμάτων στον χώρο μας.»

Κοινοποιήστε: