Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και τρυφερή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τριήμερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Άσυλο Ανιάτων από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015, με την ενεργή συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας αποτελούμενης από καλλιτέχνες, εθελοντές και μέλη του προσωπικού, αλλά και με τη θερμή υποστήριξη όλων εκείνων που ήθελαν να βοηθήσουν προσφέροντας σε είδος ή ενισχύοντας το Άσυλο Ανιάτων με τις αγορές τους. Αυτό που έκανε τη γιορτή ξεχωριστή και που υπήρξε κεντρική επιδίωξη του τριημέρου, ήταν η συνάντηση των περιθαλπόμενων με πολίτες της Αθήνας, οι οποίοι για πρώτη φορά πέρασαν το κατώφλι του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το Άσυλο Ανιάτων, την ύπαρξη και λειτουργία του όποιου αρκετοί δε γνώριζαν. Από τις πιο σημαντικές στιγμές υπήρξε η συναυλία των σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λυδίας Αγγελοπούλου, Λαμπρινής Καρτάλη, Άννας Κουζή, Χρήστου Λάζου και Σταμάτη Μπερή με τη συνοδεία του πιανίστα Φρίξου Μόρτζου, καθώς και η ξενάγηση με το “Κάθε Σάββατο στην Αθήνα” στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων. Ιδιαιτέρως συγκινητικό ήταν το κλείσιμο του τριημέρου με τους “Αγγέλους της Χαράς” να τραγουδούν μαζί με όσους ασθενείς μπορούσαν στο φουαγιέ, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν όλες τις πτέρυγες και τραγούδησαν με καθέναν από τους κλινήρεις ασθενείς ξεχωριστά το αγαπημένο του τραγούδι.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • BAZAAR με vintage αντικείμενα από τους κρυμμένους θησαυρούς του Ασύλου Ανιάτων (βιβλία, έπιπλα, γυαλικά, χριστουγεννιάτικα στολίδια), χειροτεχνίες και κεντήματα των ασθενών, σπιτικές λιχουδιέςαπό τους φίλους του Ασύλου Ανιάτων και γούρια καλλιτεχνών προσφορά των: Μάριος Βουτσινάς, Ελένη Δασκαλάκη, Τίνα Καραγεώργη, Σαρίνα Μπεζά, Δάφνη Παπαθανασοπούλου, Μαίρη Σαμόλη και Πολίνα Σαπουνά.

Συντονισμός bazaar: Βίκυ Νταλακώστα Μπράνη, Χριστίνα Σινοπλή Παππά, Ευήτα Μπαλτά Τζώρτζογλου και Αρετή Αγγελίδου Στασινοπούλου.

  • Μόνιμη εικαστική παρέμβαση, δωρεά των συμμετεχόντων καλλιτεχνών για τους χώρους του νοσοκομείου από τους:

Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Μάριος Βουτσινάς, Δημήτρης Γιαννέλος, Όλγα Γουλανδρή & mosaickosmos, Αναστασία Δάλμα, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος  Έσσλιν, Αννίτα Καλημέρη, Μηνάς Καμπιτάκης, ‘Ελσα Κοππάση, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ρούλη Μπούα, Γεύσω Παπαδάκη, Άντζελα Πετροχείλου, Γιώργος Σαλταφέρος, Μαίρη Σαμόλη, Ζέφη Συρίβλη, Γιώργος Τζάνερης, Βάσω Τρίγκα, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή και Σάντρα Χρήστου.

Επιμέλεια Ίρις Κρητικού

  • Φωτογραφίζοντας το Άσυλο Ανιάτων: Νίκος Βατόπουλος, Βασίλης Βρεττός, Ένη Κούκουλα, Βιργινία Φιλιππούση.

Επιμέλεια Ίρις Κρητικού

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

  • 11.30 Συναυλία με την ευγενική συμμετοχή των σολίστ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. Η  Λυδία Αγγελοπούλου, η Λαμπρινή Καρτάλη, η Άννα Κουζή, oΧρήστος Λάζος, ο Σταμάτης Μπερής και ο πιανίστας Φρίξος Μόρτζος ερμήνευσαν γνωστά κομμάτια από όπερες (Carmen – G. Bizet, Traviata – G. Verdi κ.α.), ελληνικές οπερέτες (Ο Βαφτιστικός – Θ. Σακελλαρίδης, Οι απάχηδες των Αθηνών – Ν. Χατζηαποστόλου κ.α.), αξέχαστα ελληνικά τραγούδια των Μουζάκη, Χαιρόπουλου, Μωράκη κ.α.
  •  13.00 περιήγηση στο Άσυλο Ανιάτων και στις εκθέσεις των καλλιτεχνών με το «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα».
  • 17.00  Χορογραφίες από τους μαθητές της Σχολής Χορού “Μοριάνοβα-Τράστα” στους χώρους του νοσοκομείο
  • 11:00 – 17:00. Eικαστικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά: ‘’Γεμίζουμε με Χρώματα τον Κήπο του Ασύλου Ανιάτων’’,  για παιδιά 4-7 ετών  και ‘’Πόρτες Ανοικτές’’ για παιδιά 8-12ετών.

 Σχεδιασμός – Υλοποίηση Εργαστηρίων : Λύντια Πετροπούλου, Ιστορικός Τέχνης – Αrt Educator

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  • 11:00 συναυλία του κουιντέτου ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
  • 16:30 Οι Άγγελοι της Χαράςτραγούδησαν με τους περιθαλπόμενους του νοσοκομείου μας τραγούδια της παλιάς Αθήνας.
Κοινοποιήστε: